sobota, 12 maja 2012

Makaron z gorgonzolą




Składniki:

makaron Spaghetti
1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
200 g śmietany 12%
100 g sera gorgonzola
pół średniej cebuli
czarny pieprz
sól
natka pietruszki





Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię dodać masło i oliwę. Cebulę posiekać. Dodać do roztopionego masła z oliwą. Wlać śmietanę, wymieszać. Następnie dodać pokruszoną gorgonzolę. Podgrzewając wszystko wymieszać aż ser się rozpuści.
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie (można to zrobić w tzw. międzyczasie). Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić na patelnię do gorącego sosu. Wymieszać. Nałożyć na talerz lub do miseczki. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...