makaron Spaghetti
1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
200 g śmietany 12%
100 g sera gorgonzola
pół średniej cebuli
czarny pieprz
sól
natka pietruszki
Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię dodać masło i oliwę. Cebulę posiekać. Dodać
do roztopionego masła z oliwą. Wlać śmietanę, wymieszać. Następnie dodać
pokruszoną gorgonzolę. Podgrzewając wszystko wymieszać aż ser się rozpuści.
Spaghetti ugotować w osolonej
wodzie (można to zrobić w tzw. międzyczasie). Ugotowany makaron odcedzić,
wrzucić na patelnię do gorącego sosu. Wymieszać. Nałożyć na talerz lub do
miseczki. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz