To masełko –smarowidełko jest niezwykle smaczne. Masło w połączeniu z
serem feta, czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Wszystko to zmiksowane.
Można dolać ciut oleju rzepakowego, gdy masa jest za gęsta by się połączyć. Na grillowany
chlebek lub domową grzaneczkę. Na kolację czy jako dodatek do zup typu krem.
Smacznie polecam.
Składniki:
- 100 g masła (w pokojowej temperaturze)
- 100 g sera feta
- 2-3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sok z cytryny
- oleju rzepakowego
Przygotowanie: Masło, fetę, czosnek i natkę pietruszki
wrzuć do blendera. Wlej odrobinę oleju. Zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny do
smaku. Masełko – smarowidełko
gotowe. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz