środa, 23 stycznia 2013

Surówka z rzodkwi i pietruszki




To jedna z moich ulubionych zimowych surówek. Błyskawiczna w przygotowaniu, odrobinę ostra w smaku - po prostu pyszna:) Gdy, jadłam ją po raz pierwszy nie mogłam się nią nacieszyć:)


Składniki:

1 biała rzodkiew
natka pietruszki
majonez
śmietana /jogurt naturalny
olej/oliwa
pieprz świeżo mielony
sól

Przygotowanie: Rzodkiew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach lub w malakserze. Przełóż do salaterki, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Przypraw do smaku.  SmacznegoJ  



Zimowe szaleństwa

1 komentarz:

  1. świetnie! pierwszy wpis z białą rzodkiewką w akcji gotuj sezonowo!:) brawo :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...