wtorek, 25 lutego 2014

Chrupiące kotleciki



Chrupiące kotleciki-szybka, łatwa i smaczna obiadowa propozycja. Wystarczy pierś z indyka lub kurczaka, jajko, mąka i płatki kukurydziane. Pyszne, chrupiące kotleciki gotowe. Uwielbiane przez dzieciaki, smakują również nieco większym smakoszom. Wystarczy ugotować ziemniaki, przyrządzić surówkę z pekińskiej kapusty i niedzielny obiad gotowyJ


Składniki:

·        pierś z indyka/kurczaka
·        1-2 jajka
·        mąka pszenna
·        płatki kukurydziane
·        sól, pieprz
·        olej


Przygotowanie: Rozbij pierś z indyka lub kurczaka, przetnij na kawałki. Posyp solą i pieprzem każdy kawałek z obu stron. Odstaw na chwilę by mięso przeszło przyprawami. Na talerz wsyp mąkę, w drugim rozbij jajka i rozbełtaj, w trzecim wsyp płatki kukurydziane i trochę je porozgniataj. Obtaczaj kolejno kawałki w każdym talerzu (mąka, jajka, płatki kukurydziane). Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Smaczne, chrupiące, drobiowe kotleciki gotowe. 
Jedz i smakujJ  

1 komentarz:

  1. Ja w płatkach piekę łososia, wychodzi równie obłędny:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...