Wiosnę
powitaliśmy już wczoraj. A zatem sezon na nowalijki czas rozpocząć.
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to obowiązkowa pozycja menu,
gdy na dworze coraz cieplej. Szybka, ale niezwykle smaczna. Polecam:)
Składniki:
- 250 g sera białego półtłustego
- kilka rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- cebula dymka
- 1-2 łyżki śmietany
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz czarny
Przygotowanie:
Posiekaj drobno cebulę. Posól ją i wrzuć do miski. Dodaj biały
ser i rozgnieć go widelcem. Rzodkiewkę pokrój w kosteczkę, zaś
szczypiorek posiekaj. Rzodkiewkę i połowę szczypiorku wymieszaj z
białym serem, śmietaną i jogurtem. Przypraw do smaku. Wierzch
posyp resztą szczypiorku. Wiosenny twarożek gotowy. Jedz i smakuj:)
Komentarze
Prześlij komentarz