Jajko
przełamane delikatnością awokado, lecz podkręcone szczypiorkiem i
rzeżuchą Bardzo lekka i smaczna propozycja na wiosenną kanapkę.
Pasta z jajkiem i awokado smakuje zarówno większym jak i mniejszym
smakoszom. Wspaniała również propozycja na wielkanocne śniadanie,
czy kolację. Polecam:)
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 awokado
- 1 dymka
- garść rzeżuchy
- pół pęczka szczypiorku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz czarny
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Awokado
wydrąż i pokrój również w kostkę o podobnej wielkości co
jajka. Cebulę drobno posiekaj. Posól. Wszystkie składniki wrzuć
do miski. Dodaj jogurt, oliwę i wymieszaj. Dodaj posiekany
szczypiorek i rzeżuchę. Przypraw do smaku. Pasta z jajkiem i
awokado gotowa. Jedz i smakuj:)
Komentarze
Prześlij komentarz