wtorek, 24 kwietnia 2012

Sałatka z ryżem, ogórkiem i z koperkiem



Sałatka z ryżem, ogórkiem i z koperkiem


Składniki:

  • 200 g ryżu brązowego
  • 200 g polędwicy wiśniowej
  • 1 cebula
  • 1 ogórek wężowy
  • koperek zielony
  • sól, pieprz

Przygotowanie: Ugotować ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Wystudzić. Pokroić w kosteczkę cebulę. Następnie ją posolić i pougniatać nożem lub palcami. Wsypać jako pierwszą do miski. Potem ryż. Pokroić w kostkę wędlinę (najlepiej szynkę polędwicę bądź jakąś drobiową). Obrać i pokroić w kostkę ogórka. Posiekać drobno koperek. 
Wymieszać sałatkę i doprawić do smaku. Można dodać odrobinę oleju, kefiru lub majonezu (nie jest to konieczne). Smacznego!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...