piątek, 21 października 2016

Słodkie kaszotto

  
Słodkie kaszotto, czyli gruszka lekko podduszona w miodzie roztopionym na maśle klarowanym. Ponadto przyprawionym cynamonem i imbirem. To wszystko wymieszane z kaszą jaglana lub bulgur. Posypane prażonymi orzechami włoskimi. Wspaniała propozycja na jesienne śniadanie lub deser. Ciepły, wartościowy posiłek na dobry początek dnia czy po powrocie ze spaceru. Przepis ten pochodzi z Magazynu Aromat Jesień #6 (klik). Zajrzyj i sprawdź, co tam dla Ciebie mamyJ.


Składniki:

  • 1 gruszka
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej/ bulgur
  • garść wyłuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • cynamon i imbir suszony




Przygotowanie: Ugotuj kaszę. Pokrojone orzechy upraż na patelni. Gruszkę pokrój w niewielkie kawałki (nie musisz jej obierać). W rondelku rozpuść masło, dodaj miód. Wymieszaj. Dodaj imbir i cynamon. Wsyp kawałki gruszki. Wymieszaj. Dodaj kaszę i wymieszaj. Przełóż do miseczki. Posyp orzechami. Słodkie kaszotto gotowe. Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...