piątek, 17 lutego 2017

Racuchy z jabłkiem i….

  
Racuchy z jabłkiem, cynamonem i kaszą jaglaną. Racuchy, któż ich nie lubi. Na bazie jogurtu naturalnego. Przepyszne racuchy. Zamiast jogurtu możesz użyć kefir, też będą smaczne. Prosto z patelni, cieplutkie i pachnące cynamonem. Przemycona kasza jaglana również, a to przecież królowa kasz. Dla małego i większego smakosza. Nie ma jak domowe racuchyJ Polecam racuchy z jabłkiem i…J



Składniki:

  • 1 duży jogurt naturalny
  • 1-2 jabłka
  • ¾ - 1 szklani mąki pszennej (zależy do gęstości jogurtu)
  • 1 jajko
  • około ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • cukier
  • szczypta soli
  • cynamon
  • śmietana do podania
  • olej



Przygotowanie: Roztrzep jajko. Dodaj jogurt i kaszę jaglaną. Jabłko zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Wrzuć do miski i wymieszaj. Dodaj cukier i szczyptę soli. Wsyp mąkę i wymieszaj. Możesz też przyprawić teraz cynamonem lub/i po usmażeniu racuchów. Usmaż racuchy. Racuchy z jabłkiem, cynamonem i kaszą jaglaną gotowe. Podawaj same, z kleksem śmietany i/lub posypane cynamonem. Jedz i smakujJ


1 komentarz:

  1. Pycha! Kocham takie racuszki. Jak od babci!
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...