Nie ma jak biszkoptowe ciastko
pokryte polewą czekoladową. W środku też czekoladowe malutkie niespodzianki.
Rozpływa się w ustach. Podzielne, każdy ma swoją porcję. Jako słodki prezent na
Dzień Mamy czy Dziecka w sam raz. Na pewno nie tylko oko ucieszyJ
Składniki: na 24 szt
- 6 jajek
- 100 g czekolady mlecznej
- 1 niepełna szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- polewa ciemna
- polewa jasna
Przygotowanie: Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier.
Dalej ubijaj. Następnie kolejno dodawaj po jednym żółtku. Wsyp: mąkę, proszek
do pieczenia oraz szczyptę soli. Wymieszaj. Czekoladę posiekaj dosyć drobno.
Wrzuć do ciasta Delikatnie
wymieszaj.
Blachę do
muffinek wyłóż papilotkami. Napełniaj ciastem do 3/4 ich wysokości. Piecz przez
20-25 minut w temperaturze 170 ºC. Następnie odstaw do wystygnięcia. Udekoruj
polewami. Muffiny z czekoladą gotowe. Jedz i smakuj.
Komentarze
Prześlij komentarz