Bardzo proste danie wykorzystujące ugotowane ziemniaki,
takie z poprzedniego dnia oraz proste dodatki: szczypiorek, czosnek i odrobinę
żółtego sera. Jeśli akurat ich nie posiadasz, wykorzystaj inne: koperek (może być
mrożony), natkę pietruszki, suszony majeranek, tymianek czy paprykę słodką lub
ostrą. Czosnek zaś zamień na cebulę. Mięsożercy mogą dorzucić oczywiście
kiełbasę lub boczek. W tym dla nas wszystkich wyjątkowym czasie postarajmy
gospodarować tak by jak najmniej się marnowało😊. Pozdrawiam i zachęcam do smakowania😊
Wiejskie ziemniaki z patelni
Składniki:
·
5
ugotowanych ziemniaków (najlepiej z poprzedniego dnia)
·
1
cebula
·
2
ząbki
·
masło
klarowne/ olej
·
garść
szczypiorku
·
3
łyżki startego żółtego sera
·
pieprz,
sól
Przygotowanie: Ziemniaki
pokrój w ćwiartki lub ósemki, cebulę zaś w półksiężyce. Czosnek drobno
posiekaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wrzuć ziemniaki, po chwili dodaj cebulę
i czosnek. Przypraw do smaku Wymieszaj. Dodaj tarty ser oraz posiekany
szczypiorek. Delikatnie wymieszaj. Wiejskie ziemniaki z patelni gotowe.
Jedz i smakuj😊
Komentarze
Prześlij komentarz