Już jest dostępny najnowszy
numer kwartalnika internetowego Aromat #
20 Wiosna 2020 - Magazyn Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej. Zapraszam na moc
wiosennych, kulinarnych inspiracji: szparagi, jajka, śniadania wiosenne,
czyszczenie zamrażarki czy dania z tzw. resztek (co w tym wyjątkowym czasie na
pewno Ci się przyda). Ponadto fit słodycze, lunchboxy i wspólne, czekoladowe świętowanie.
Kuchnia gwiazdorska i coś dla maturzystów. Zajrzyj. Polecam naprawdę warto😊
Tarta z czerwoną cebulą i serem feta-bardzo smaczna opozycja obiadowa, kolacyjna lub imprezowa. Czerwona cebula w postaci konfitury przełamanej octem balsamicznym, słona feta i czarne oliwki dopełniają smaku i koloru. Tarta z czerwoną cebulą i serem feta jest szybka w przygotowaniu w dodatku smakuje obłędnie J Przepis na tą niezwykłą tartę znalazłam w „Wysokich Obcasach” autor: Marta Gessler. Tak mi posmakowała ta tarta z czerwoną cebulą i fetą, że przepis zapisuję u siebie co by jeść i smakować ją częściej. Wam ją też smacznie polecam J Składniki: 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na małe kawałki 175 g czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Na oliwie, na wolnym ogniu podsmaż cebulę. Dodaj cukier, ocet balsamico i smaż ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będ
Komentarze
Prześlij komentarz