Nie ma jak coś
pochrupać, nie ma jak domowe chipsy. Wystarczą: ziemniaki, ulubione przyprawy i
olej. Dużo czasu i trochę chęci. Wspaniała zabawa zapewniona. Taki kulinarny
żart na Prima Aprilis😊 Taki dziś dzień na domowe żarty.
Śmiej się, żartuj i gotuj😊 Zostań w domu😊
Domowe
chipsy
- Ziemniaki
- Olej rzepakowy
- Sól
- Przyprawy ulubione
Przygotowanie: Obrane ziemniaki pokrój w jak najcieńsze
plastry (możesz wykorzystać robota kuchennego). Następnie wypłucz je 2-3 razy w
zimnej wodzie w celu pozbycia się skrobi. Woda powinna być klarowna, bez piany.
W ostatnim płukaniu odstaw je na 10 minut w wodzie i przepłucz jeszcze raz.
Osusz i odwiruj w wirówce (na przykład takiej do sałaty). Suche plasterki smaż na
gorącym oleju (180°C) na złoty kolor. Po usmażeniu chipsy odsącz na ręczniku
papierowym. Suche chipsy włóż do miski. Przypraw do smaku potrząsając miską.
Domowe chipsy gotowe. Jedz i smakuj😊
Przede wszystkim zostań w domu😊
Komentarze
Prześlij komentarz