Dziś przepis nr 2 minionego
weekendu z siostrzeńcami. Wspaniała propozycja na smaczny obiad lub kolację.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, do tego smaczny sposób na przemycenie
majeranku i maki pełnoziarnistej. Zniknęły w ekspresowym tempie. Tym razem
wykorzystałam rybny filet następnym razem spróbuję z kostki przygotować te
wspaniałe w smaku paluszki rybneJ
Składniki:
- 500g filetu lub kostki z dorsza/mintaja
- 2 jajka
- mąka pełnoziarnista
- tarta bułka
- majeranek suszony
- pieprz, sól
- olej
Przygotowanie: Filety rozmroź. Teraz pokrój na
paluszki. Posól, popieprz i posól majerankiem. Przygotuj panierkę. Potrzebne będą
trzy talerze: płytki, głęboki i płytki. Do pierwszego płytkiego talerza wsyp mąkę,
do drugiego głębokiego wbij i roztrzep jajka widelcem, do trzeciego wsyp bułkę
tartą. Teraz każdy paluszek obtocz w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym
oleju Podawaj, np.: z młodymi ugotowanymi ziemniaczkami i mizerią. Smaczny
słoneczny obiad gotowyJ
narobiłas mi smaka na paluszki rybne! masz świetnego bloga (wpadłam tu jak zobaczyłam cudowne myszki z jajka =D)
OdpowiedzUsuńzapraszam na kulinarne rozdanie i na indyka w pomarańczach!
www.cookplease.blogspot.com
Dzięki:)
UsuńI te marcheweczki do schrupania z rybka, mniam:)
OdpowiedzUsuńTo prawda pyszne wszystko to było:)
Usuń