Sardynkową awanturkę często serwuję na kolację lub
jako przekąskę. Oprócz sardynek używam też innych ryb, np: szprotek. Ważne!!! By
były to ryby w oleju.
Do sardynek dorzucam posiekaną
cebulkę, ogórek konserwowy, natkę pietruszki i/lub szczypiorek. Kanapka z sardynkową awanturką smakuje znakomicieJ Smacznie polecamJ
Składniki:
- 180 g sardynek w oleju
- 2-3 ogórki konserwowe
- 1 cebulka czerwona
- szczypiorek
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- oliwa
Przygotowanie: Obraną cebulkę drobno posiekaj. Posól,
zgnieć palcami. Wrzuć do miseczki. Dodaj sardynki, rozgnieć widelcem. Ogórki
pokrój w drobna kosteczkę. Wrzuć do miseczki. Dodaj posiekany szczypiorek i/lub
natkę pietruszki. Przypraw do smaku. Sardynkowa
awanturka gotowa do schrupania. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz