poniedziałek, 29 lutego 2016

Sardynkowa awanturka



Sardynkową awanturkę często serwuję na kolację lub jako przekąskę. Oprócz sardynek używam też innych ryb, np: szprotek. Ważne!!! By były to ryby w oleju.
Do sardynek dorzucam posiekaną cebulkę, ogórek konserwowy, natkę pietruszki i/lub szczypiorek. Kanapka z sardynkową awanturką smakuje znakomicieJ Smacznie polecamJ



Składniki:

  • 180 g sardynek w oleju
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 1 cebulka czerwona
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa



Przygotowanie: Obraną cebulkę drobno posiekaj. Posól, zgnieć palcami. Wrzuć do miseczki. Dodaj sardynki, rozgnieć widelcem. Ogórki pokrój w drobna kosteczkę. Wrzuć do miseczki. Dodaj posiekany szczypiorek i/lub natkę pietruszki. Przypraw do smaku. Sardynkowa awanturka gotowa do schrupania. Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...