Uwielbiam selera naciowego, w
sałatce również. Jego orzechowy posmak dobrze smakuje w połączeniu z owocami: jabłkiem i
ananasem. Do tego por, by wyostrzyć nieco smaki. Dopełnienie stanowi zaś
kukurydzaJ Szybka w przygotowaniu sałatka,
smakuje wybornie. Dobrze jest selera pokroić cieniutko, na małe kawałeczki. Jak
sprawić by seler był chrupiący znajdziesz tu (klik). Smacznie polecam selera
naciowego w sałatceJ
Składniki:
- 1 pęczek selera naciowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 1 por
- 1 jabłko
- sól
- pieprz kolorowy lub czarny
- 1-2 łyżki majonezu
- oliwa, olej lniany
- łyżeczka musztardy
Przygotowanie: Każdą łodygę selera przetnij wzdłuż na pół. Następnie pokrój w około 5 mm kawałeczki. Posól i
odstaw na 10 minut. Zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Odcedź i ostudź. Dzięki
temu zabiegowi seler będzie chrupki i bardzo smacznyJ
Odcedź kukurydzę.
Plastry ananasa pokrój w drobne kawałki. Pora i jabłko również drobno pokrój. Jabłka
nie musisz obierać. Wszystkie warzywa i owoce wymieszaj. Przypraw do smaku.
Seler naciowy w sałatce gotowy. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz