środa, 17 lutego 2016

Seler naciowy w sałatce


Uwielbiam selera naciowego, w sałatce również. Jego orzechowy posmak dobrze smakuje w połączeniu z owocami: jabłkiem i ananasem. Do tego por, by wyostrzyć nieco smaki. Dopełnienie stanowi zaś kukurydzaJ Szybka w przygotowaniu sałatka, smakuje wybornie. Dobrze jest selera pokroić cieniutko, na małe kawałeczki. Jak sprawić by seler był chrupiący znajdziesz tu (klik). Smacznie polecam selera naciowego w sałatceJ



Składniki:

  • 1       pęczek selera naciowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasa
  • 1 por
  • 1 jabłko
  • sól
  • pieprz kolorowy lub czarny
  • 1-2 łyżki majonezu
  • oliwa, olej lniany
  • łyżeczka musztardy


Przygotowanie: Każdą łodygę selera przetnij wzdłuż na pół. Następnie pokrój w około 5 mm kawałeczki. Posól i odstaw na 10 minut. Zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Odcedź i ostudź. Dzięki temu zabiegowi seler będzie chrupki i bardzo smacznyJ

Odcedź kukurydzę. Plastry ananasa pokrój w drobne kawałki. Pora i jabłko również drobno pokrój. Jabłka nie musisz obierać. Wszystkie warzywa i owoce wymieszaj. Przypraw do smaku. Seler naciowy w sałatce gotowy. Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...