W piątek 08.04.2016 miałam
ogromnie słodką przyjemność uczestniczyć w warsztatach z czekolady
organizowanej przez Szkołę
Artystyczną Wiesław Kucia w Lublinie. A dziś Dzień
Czekolady, nie zapomnijcie o tymJ
Było to
kameralne spotkanie w gronie 10 osób, z czego 6 dziewczyn to
reprezentantki Lubelskiej Blogosfery
Kulinarnej, czyli: Julianna,
Dorota,
Marlena,
Edyta i Marta.
Po wstępnej kawce i herbatce,
pogaduszkach oraz oglądaniu wielu ciekawych książek o wypiekach i dekoracjach. (Chętnie
porwałabym tą w języku francuskimJ)
Przeszliśmy do meritum. Odrobina teorii: o właściwościach i rodzajach
czekolady. Temperowaniu czekolady itp. Potem już praktyka: każdy, kto chciał
mógł wykonać czekoladkę z nadzieniem i ładną dekoracjąJ, co jest dosyć pracochłonnym i czasochłonnym zadaniem.
Warsztaty jak najbardziej udane.
Sympatyczny i merytoryczny prowadzący. Służący radą i pomocą, we właściwej
chwili. Ponadto miła atmosfera. Dobra zabawa. Nowe znajomości. Kamerlane grono.
Wspólne wyjście wraz z blogerkami z Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej. Super, że
oprócz współtworzonego przez nas czasopisma internetowego Aromat udaje się coś więcejJ
Poszerzone horyzonty kulinarne a
przede wszystkim moje pierwsze,
własnoręcznie wykonane czekoladkiJ Z nadzieniem truskawkowymJ
Oczywiście.
Dodatkowy plus, iż warsztaty
odbywały się w LublinieJ Oby
więcej takich spotkań w naszym mieście bądź okolicyJ
Jeśli macie ochotę pobawić się w
cukiernika wybierzecie się tam:
Szkoła
Artystyczna
Wiesław
Kucia
ul. Zemborzycka 59F
20-445 Lublin
20-445 Lublin
chętnie znów bym taką czekoladową przygodę przeżyła;)
OdpowiedzUsuńJa też :-) pozdrawiam ;-)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńGratuluje kunsztu cukierniczego i uczestnictwa w najwyraźniej niesamowitych warsztatach :)
OdpowiedzUsuń