Pasta z serem bałkańskim i rzeżuchą to
smaczna propozycja na wiosenną kanapkę. Na śniadanie, kolację czy jako
przekąskaJ Słony ser bałkański
wymieszany z twarogiem (najlepiej półtłustym) i odrobioną jogurtu naturalnego.
Przyprawione otartą skórką z cytryny, szczypiorkiem, rzeżuchą i czarnym
pieprzem. Pyszna w smaku, szybka w przygotowaniu. Wiosenna pasta z serem
bałkańskim i rzeżuchą gotowa. Smacznie Wam polecamJ
Składniki:
- 100g sera bałkańskiego
- 100g sera białego półtłustego
- rzeżucha
- szczypiorek
- jogurt naturalny
- oliwa
- skórka z cytryny
- pieprze czarny
Przygotowanie: Pokrusz ser bałkański, twaróg
rozgnieć widelcem. Wsyp oba rodzaje serów do miseczki. Wlej odrobinę jogurtu
naturalnego i oliwy. Wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek oraz zerwaną rzeżuchę. Przypraw
pieprzem i otartą skórką z cytryny (niewielką jej ilość) do smaku. Wymieszaj,
skosztuj i ewentualnie dopraw. Pasta z
serem bałkańskim i rzeżuchą gotowa. Jedz i smakujJ
Uwielbiamy takie pasty! Przeepysznie :)
OdpowiedzUsuńZachęcamy do wrzucania swoich smaków do naszego koszyka :)
Pozdrawiamy!
Smaczny pomysł na kolację do chrupkiego pieczywa :)
OdpowiedzUsuń