piątek, 1 kwietnia 2016

Pasta z serem bałkańskim i rzeżuchą

  
Pasta z serem bałkańskim i rzeżuchą to smaczna propozycja na wiosenną kanapkę. Na śniadanie, kolację czy jako przekąskaJ Słony ser bałkański wymieszany z twarogiem (najlepiej półtłustym) i odrobioną jogurtu naturalnego. Przyprawione otartą skórką z cytryny, szczypiorkiem, rzeżuchą i czarnym pieprzem. Pyszna w smaku, szybka w przygotowaniu. Wiosenna pasta z serem bałkańskim i rzeżuchą gotowa. Smacznie Wam polecamJ



Składniki:
  • 100g sera bałkańskiego
  • 100g sera białego półtłustego
  • rzeżucha
  • szczypiorek
  • jogurt naturalny
  • oliwa
  • skórka z cytryny
  • pieprze czarny



Przygotowanie: Pokrusz ser bałkański, twaróg rozgnieć widelcem. Wsyp oba rodzaje serów do miseczki. Wlej odrobinę jogurtu naturalnego i oliwy. Wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek oraz zerwaną rzeżuchę. Przypraw pieprzem i otartą skórką z cytryny (niewielką jej ilość) do smaku. Wymieszaj, skosztuj i ewentualnie dopraw. Pasta z serem bałkańskim i rzeżuchą gotowa. Jedz i smakujJ   


2 komentarze:

  1. Uwielbiamy takie pasty! Przeepysznie :)

    Zachęcamy do wrzucania swoich smaków do naszego koszyka :)

    Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczny pomysł na kolację do chrupkiego pieczywa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...