Drobno posiekana ryba w połączeniu
z brokułem i zielonym koperkiem. Doprawiona do smaku. Wspaniała propozycja. Zwłaszcza teraz, gdy tak cudownie biało za oknem, to ryb powinniśmy jeść więcej. Są bogactwem wszelkich dobroci.Rybne kotlety z brokułem smakują nam – dorosłym, jak i naszemu małemu,
niespełna półtorarocznemu smakoszowi. Na pewno będziemy przyrządzać je
częściej. Polecam.
Składniki:
- 4 filety z mintaja
- 1 jajko
- kilka różyczek z brokuła
- 1 czerstwa bułka
- pieprz, sól
- kilka kropel soku z cytryny
- pół pęczka koperku
- bułka tarta
- olej
Przygotowanie: Brokuła ugotuj w osolonej
wodzie. Wystudź i drobno pokrój. Rybne filety drobno posiekaj. Czerstwą bułkę
namocz w wodzie, następnie ją odciśnij. Do miski włóż rybę, brokuła i bułkę.
Wbij jajko, dodaj posiekany koperek. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny
do smaku. Formułuj kotleciki, które następnie obtocz w tartej bułce. Smaż na
rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Rybne
kotlety z brokułem gotowe. Jedz i smakuj.
Komentarze
Prześlij komentarz