piątek, 2 grudnia 2016

Rybne kotlety z brokułem



Drobno posiekana ryba w połączeniu z brokułem i zielonym koperkiem. Doprawiona do smaku. Wspaniała propozycja. Zwłaszcza teraz, gdy tak cudownie biało za oknem, to ryb powinniśmy jeść więcej. Są bogactwem wszelkich dobroci.Rybne kotlety z brokułem smakują nam – dorosłym, jak i naszemu małemu, niespełna półtorarocznemu smakoszowi. Na pewno będziemy przyrządzać je częściej. Polecam.



Składniki:

  • 4 filety z mintaja
  • 1 jajko
  • kilka różyczek z brokuła
  • 1 czerstwa bułka
  • pieprz, sól
  • kilka kropel soku z cytryny
  • pół pęczka koperku
  • bułka tarta
  • olej



Przygotowanie: Brokuła ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź i drobno pokrój. Rybne filety drobno posiekaj. Czerstwą bułkę namocz w wodzie, następnie ją odciśnij. Do miski włóż rybę, brokuła i bułkę. Wbij jajko, dodaj posiekany koperek. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Formułuj kotleciki, które następnie obtocz w tartej bułce. Smaż na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Rybne kotlety z brokułem gotowe. Jedz i smakuj.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...