Gdy zobaczyłam ten przepis w
Kulinarnym Atlasie Świata (dodatek do GW), nie wierzyłam, iż ta szwedzka sałatka może
być tak pyszna. Uwielbiam takie łatwe, szybkie i tak smaczne połączenia J
Ugotowany buraczek czerwony
(może być słoik konserwowych buraczków), ogórek konserwowy i jabłko - ich ilości
oczywiście zależą dla ilu osób tą sałatkę przygotowujemy.
Składniki: 2 osoby
- 1 ugotowany większy burak
- ½ ogórki konserwowe
- 1 jabłko
- 150 g śmietany 12%
- 3-4 łyżeczki chrzanu ze słoika
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Przygotowanie: Buraka, ogórki pokrój kostkę. Jabłko
przekrój na ćwiartki, następnie pokrój również w kostkę. Do śmietany dodaj
chrzan, cukier, sól i pieprz. Wymieszaj składniki sosu. Polej nim sałatkę i ponownie
wymieszaj.
Smaklig måltid J
Mmmm, musi być przepyszna!
OdpowiedzUsuńzrobię taką sałatkę, bardzo lubię buraczki, a z tym chrzanem musi smakować super
OdpowiedzUsuńFaktycznie, niesamowicie proste połączenie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie podana, chętnie wypróbuję przepis!
OdpowiedzUsuńJaka fajna sałatka! Prosta i zdrowa...
OdpowiedzUsuńProblem lekkiej i sycącej kolacji na dzisiaj został rozwiązany ;) Dzięki!!
OdpowiedzUsuńZdrowo i smakowicie się zapowiada :) Zapraszam do odebrania nominacji do Liebster Blog:) Jeśli masz chwilkę:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
kasia
notatnikkulinarny.blogspot.com
Bardzo fajne warzywka i jabłuszko. Mniam.
OdpowiedzUsuń