czwartek, 11 grudnia 2014

Schab w powidłach pieczony



Schab w powidłach pieczony bardzo smaczna alternatywa dla pieczonego schabu ze śliwką w środku. O wiele łatwiejsze w przygotowaniu. Domowy pieczony schab pyszny na ciepło jak i na zimno. Smaczna propozycja na świąteczny stół. Smacznie polecam schab pieczony w powidłach śliwkowychJ Domowe wędliny są najlepszeJ Zwłaszcza na świętaJ


Składniki:
  • 1-1,2 kg schabu
  • 4 łyżki powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól


Przygotowanie: Schab umyj, osusz, po nakłuwaj widelcem. Powidła, przyprawy i olej wymieszaj i posmaruj całe mięso. Z górnej strony możesz położyć nieco grubszą warstwę (ładniej schab wygląda po upieczeniu). Wstaw schab do lodówki na przynajmniej 2 godziny najlepiej na noc).
Następnie włóż mięso do rękawa, wstaw do zimnego piekarnika. Schab piecz przez 1 i 20 minut w temperaturze 180 ºC. Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...