Schab w powidłach pieczony bardzo
smaczna alternatywa dla pieczonego schabu ze śliwką w środku. O wiele
łatwiejsze w przygotowaniu. Domowy pieczony schab pyszny na ciepło jak i na
zimno. Smaczna propozycja na świąteczny stół. Smacznie polecam
schab pieczony w powidłach śliwkowychJ Domowe wędliny
są najlepszeJ
Zwłaszcza na świętaJ
Składniki:
- 1-1,2 kg schabu
- 4 łyżki powideł śliwkowych
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- świeżo mielony czarny pieprz
- sól
Przygotowanie: Schab umyj, osusz, po nakłuwaj widelcem. Powidła,
przyprawy i olej wymieszaj i posmaruj całe mięso. Z górnej strony możesz położyć
nieco grubszą warstwę (ładniej schab wygląda po upieczeniu). Wstaw schab do
lodówki na przynajmniej 2 godziny najlepiej na noc).
Następnie włóż mięso do rękawa,
wstaw do zimnego piekarnika. Schab piecz przez 1 i 20 minut w temperaturze 180 ºC.
Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz