piątek, 21 września 2012

Trempó

sałatka pochodząca z Majorki


Przepis na tą  cudowną pomidorowo-paprykową sałatkę podejrzałam na http://funandtaste.blogspot.com/

Lekka, orzeźwiająca, szybka. Smakuje obłędnie bezpośrednio po przygotowaniu jak i na tzw. drugi dzień.












Składniki
4 średniej wielkości pomidory
2 duże cebule
3 zielone papryki
oliwa z oliwek
czerwony ocet winny
sól

Przygotowanie: Cebulę posiekać. Następnie posolić i podusić palcami lub nożem. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Warzywa ułożyć w salaterce warstwami: cebula, pomidory, papryka. Skropić oliwą i octem. Smacznego J




4 komentarze:

  1. Bardzo zdrowa i lekka przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przymierzałam się do zrobienia jej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. prosty przepis, ale z pewnością sałatka doskonała:)

    OdpowiedzUsuń
  4. proste i smaczne :) tak jest najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...