czwartek, 25 kwietnia 2013

Sałatka grecko-wiosenna



Coraz piękniej nam się robi na zewnątrz. Z dnia na dzień coraz bardziej robi się zielono. Niektóre drzewa i krzewy zaczynają kwitnąć. NareszcieJ Hura!!!!! A na talerzu też już trochę wiosny smacznej i radosnejJ

Składniki:

  • 270g sera typu feta
  • 2 ogórki szklarniowe
  • peczek rzodkiewek
  • pęczek koperku i lub/szczypiorku
  • pieprz,
  • oliwa

Przygotowanie: Ser pokrój w kostkę. Rzodkiewkę i ogórki w półtalarki. Przypraw pieprzem. Wlej oliwę i wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 1 godzinę. Następnie posyp posiekanym koperkiem i/lub szczypiorkiem. Możesz jeść jako sałatkę lub nałożyć jako pastę na kanapkę. SmacznegoJ


2 komentarze:

  1. U mnie również forsycja pięknie kwitnie na żółto, coraz częściej robię sałatki i lekkie dania, fetę zamieniłam na ser bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy i mniej słony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Następnym razem zrobię zgodnie z Twoja propozycją:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...