Coraz piękniej nam się robi na
zewnątrz. Z dnia na dzień coraz bardziej robi się zielono. Niektóre drzewa i
krzewy zaczynają kwitnąć. NareszcieJ Hura!!!!! A
na talerzu też już trochę wiosny smacznej i radosnejJ
Składniki:
- 270g sera typu feta
- 2 ogórki szklarniowe
- peczek rzodkiewek
- pęczek koperku i lub/szczypiorku
- pieprz,
- oliwa
Przygotowanie: Ser pokrój w kostkę.
Rzodkiewkę i ogórki w półtalarki. Przypraw pieprzem. Wlej oliwę i wymieszaj.
Wstaw sałatkę do lodówki na około 1 godzinę. Następnie posyp posiekanym
koperkiem i/lub szczypiorkiem. Możesz jeść jako sałatkę lub nałożyć jako pastę
na kanapkę. SmacznegoJ
U mnie również forsycja pięknie kwitnie na żółto, coraz częściej robię sałatki i lekkie dania, fetę zamieniłam na ser bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy i mniej słony :)
OdpowiedzUsuńNastępnym razem zrobię zgodnie z Twoja propozycją:)
Usuń