sobota, 20 kwietnia 2013

Wiosenna przekąska



Wiosna! Wiosna! Wiosna! Ciepła i radosnaJ tak było do wczoraj. Trzeba ją koniecznie kolorowo i smacznie przywołać. Najlepiej wiosennym i wytrawnym podwieczorkiemAch te serowe kulki, jakie one pyszneJ szczególnie zjedzone na balkonie, tarasie lub ogrodzieJ


Składniki:


  • 250 g sera białego półtłustego
  • 270 g fety
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • ew. 2/3 suszone pomidory
  • oliwa
  • pieprz

Przygotowanie: Biały ser rozgnieć widelcem. Dodaj stopniowo ser feta i też rozgnieć go widelcem, razem wszystko wymieszaj. Rzodkiewkę i pomidory pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do serów i wymieszaj. Popieprz i dodaj odrobinę oliwy, jeśli jest taka potrzeba. Z masy zrób ładne kuleczki i wstaw na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki posyp posiekanym szczypiorkiem. Ciesz się słońcem i smakiemJ


4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...