awokado, ogórkiem kiszonym, suszonymi pomidorami i natką pietruszki.
To wszystko połączone z kaszą jaglaną. Pełna
koloru i smaku sałatka. W sam raz na drugie śniadanie czy kolację. SmacznegoJ A przepis ten
pochodzi z jesiennego Magazynu Aromat (klik).
Zajrzyj, a dowiesz się, co jeszcze ciekawego przygotowaliśmy. PolecamJ
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 awokado
- 4 ogórki kiszone
- klika suszonych pomidorów
- cebula
- natka pietruszki
- sól
- pieprz czarny
- oliwa
- olej lniany
Przygotowanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Posól i wrzuć do salaterki. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę. Wydrąż
miąższ. Pokrój go w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę, a suszone pomidory w
paseczki. Wszystko wrzuć do salaterki. Dodaj kaszę, wymieszaj. Posyp posiekana
natką pietruszki i dopraw do smaku. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz