środa, 21 października 2015

Marchewki z czosnkiem pieczone



Marchewki z czosnkiem pieczone podane na ciepło. Pycha. Marchewki polane olejem wymieszanym z rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem solą i pieprzem. Można też dodać miód i sok z cytryny. Słodki smak marchewek doprawiony pikantnym sosem. Połączenie genialne w smaku. Bardzo dobra przystawka lub dopełnienie obiadowego dania. Szybkie w przygotowaniu i efektowne. Smacznie polecamJ


Składniki:

  • 8-10 marchewek
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz czarny
  • suszony tymianek
  • ew. miód i sok z cytryny



Przygotowanie: Marchewki umyj i oskrob. Większe i grubsze przekrój na pół. Ułóż w formie do zapiekania. Wlej olej do miseczki. Rozgnieć czosnek. Dodaj do oleju. Przypraw do smaku. Sosem polej marchewki. Piecz 25 minut w temperaturze 170 ºC. Marchewki z czosnkiem pieczone gotowe. Jedz i smakujJ


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...