piątek, 16 października 2015

Pasztet z fasoli z gruszką



Pasztet z fasoli z gruszką stanowi bardzo ciekawe i smaczne połączenie. Fasola, orzeszki ziemne i gruszka wymieszane w pasztecie. Smaki cudowne. Podane składniki to porcja 1 keksówki. 
Przepis ten pochodzi z magazynu Aromat (klik). Zajrzyj również tamJ Naprawdę wartoJ Jesiennie i smacznie polecamJ


Składniki:

  • 200g fasoli „Jaś”
  • 1 duża cebula
  • 1 gruszka
  • 100g orzeszków ziemnych niesolonych
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
  • kurkuma,
  • suszone zioła: tymianek, rozmaryn


Przygotowanie: Fasolę namocz (przynajmniej na 12 godzin wcześniej). Odcedź, wypłucz i ugotuj (przez około godzinę). Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojona w piórka cebulę. Zeszklij ją. Następnie dodaj pokrojoną gruszkę pokrojoną w kostkę (wraz ze skórką). Przypraw tymiankiem i rozmarynem Duś do miękkości przez 5 minut. Przestudź. Fasolę, podduszona cebulę i gruszkę, rozbełtane jajka i olej dokładnie zmiksuj. Dodaj posiekane orzechy ziemne, przyprawy. Wszystko wymieszaj. Przełóż do wyścielonej papierem do pieczenia keksówki. Pasztet piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Jedz i smakujJ

Jesienne Superfoods

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...