wtorek, 22 marca 2016

Jajka ze szpinakiem i limonką

  
Jajka ze szpinakiem i limonką - zielone, wiosenne i świątecznie. Wiosna już do nas przyszłaJ HuraJ Wielkanoc tuż tuż. Jajka ze szpinakiem i limonką bardzo dobrze smakują. Szpinak podkręcony czosnkiem, z odrobiną soku z limonki. Pikantne, nieco kwaskowate. Z pewnością będą ozdobą stołu. 
Ten, jak i więcej wielkanocnych, wiosennych przepisów znajdziecie w Magazynie Aromat Wiosna (klik). PolecamJ


Składniki:

  • 4 jajka
  • 150 g szpinaku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok z ½ limonki
  • sól, pieprz czarny
  • oliwa
  • masło klarowane


Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół. Wydrąż żółtka. Rozgnieć je widelcem. Umyty, osuszony szpinak drobno poszatkuj. Na patelni rozpuść masło, wrzuć szpinak i posól. Dodaj rozgnieciony 1-2 ząbki czosnku. Podsmaż.
Ostudzony szpinak dodaj do żółtek. Wymieszaj. Stopniowo wlej oliwę i sok z limonki. Skosztuj i przypraw do smaku. Masa napełnij wydrążone białka. Jajka ze szpinakiem i limonką gotowe. Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...