piątek, 6 maja 2016

Fasolka z marchewką i miodem


  
Fasolka z marchewką i miodem – smaczna propozycja fasolki szparagowej. Fasolka szparagowa z marchewką pokrojoną w słupki, przyprawiona łyżką miodu i czosnkiem. Prawdę mówiąc, nie przypuszczałam, że to połączenie może być tak smaczne. Warzywny, lekki i kolorowy obiad lub kolacja. Smacznie polecamJ



Składniki:

  • 450 g fasolki szparagowej (o tej porze roku mrożona)
  • 1-2 marchewki
  • 1 łyżka miodu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól, czarny pieprz
  • masło klarowne
  • 1-2 łyżki oleju rzepakowego



Przygotowanie: Marchewkę obierz, pokrój w słupki. Gotuj w osolonej wodzie przez 6 minut. Odcedź. Fasolkę ugotuj. W miseczce w odrobinie ciepłej wody, rozpuść miód. Wlej olej, dodaj rozgnieciony czosnek, pieprz i sól. Wymieszaj. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć fasolkę, marchewkę i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj. Chwilę podsmaż. Fasolka z marchewką i miodem gotowa. Jedz i smakujJ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...