piątek, 20 maja 2016

Cukiniowe risotto z gorgonzolą



Cukiniowe risotto z gorgonzolą - to smaczna propozycja na szybki obiad. Czasami tak się zdarza, (choć teraz jakby rzadziej), że mój M. króluje w kuchni. Tak się stało tym razem. Cukiniowe risotto z gorgonzolą powstało w wyniku sprzątania lodówki. Cukinia, mięso mielone, kilka niewielkich pomidorków oraz odrobina gorgonzoli. Efekt bardzo smaczny. Oby częściejJ



Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 cukinia
  • 4-5 pomidorków
  • 1 ząbek czosnku
  • resztka gorgonzoli
  • sól, pieprz czarny
  • oregano
  • ketchup
  • przyprawa do kebabu
  • olej rzepakowy



Przygotowanie: Ugotuj ryż. Olej rozgrzej na patelni. Dodaj mięso. Przypraw i podsmaż przez chwilę. Wrzuć pokrojoną cukinię,pomidorki oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj pokruszoną gorgonzolę. Wymieszaj. Poczekaj, aż się rozpuści. Dodaj ugotowany ryż. Wymieszaj, skosztuj i dopraw do smaku. Cukiniowe risotto z gorgonzolą gotowe. Jedz i smakujJ


3 komentarze:

  1. Jestem zakochana w tym daniu od pierwszego wejrzenia <3
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ccoś dla mnie na kolację :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste, a jakie smaczne :) Już wiem co zjem dziś na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...