Cukiniowe risotto z gorgonzolą - to
smaczna propozycja na szybki obiad. Czasami tak się zdarza, (choć teraz jakby
rzadziej), że mój M. króluje w kuchni. Tak się stało tym razem. Cukiniowe
risotto z gorgonzolą powstało w wyniku sprzątania lodówki. Cukinia, mięso
mielone, kilka niewielkich pomidorków oraz odrobina gorgonzoli. Efekt bardzo
smaczny. Oby częściejJ
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 250 g mięsa mielonego
- 1 cukinia
- 4-5 pomidorków
- 1 ząbek czosnku
- resztka gorgonzoli
- sól, pieprz czarny
- oregano
- ketchup
- przyprawa do kebabu
- olej rzepakowy
Przygotowanie: Ugotuj ryż. Olej rozgrzej na patelni. Dodaj
mięso. Przypraw i podsmaż przez chwilę. Wrzuć pokrojoną cukinię,pomidorki oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj pokruszoną gorgonzolę. Wymieszaj.
Poczekaj, aż się rozpuści. Dodaj ugotowany ryż. Wymieszaj, skosztuj i dopraw do smaku. Cukiniowe risotto z gorgonzolą gotowe.
Jedz i smakujJ
Jestem zakochana w tym daniu od pierwszego wejrzenia <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Ccoś dla mnie na kolację :) Mniam!
OdpowiedzUsuńProste, a jakie smaczne :) Już wiem co zjem dziś na obiad :)
OdpowiedzUsuń