piątek, 22 lipca 2016

Budyń piertuszkowo-waniliowy z musem z czarnej porzeczki



Budyń piertuszkowo-waniliowy z musem z czarnej porzeczki jest delikatny, w połączeniu z wyraźnym, nieco kwaskowatym smakiem czarnej porzeczki. Super!!! Wyśmienity letni deser. Pełnia smaków, dla tych, co nie mogą lub chcą trochę poeksperymentować w kuchni.
A przepis ten, jak i wiele innych, pochodzi z Magazynu Aromat (klik)- internetowego kwartalnika Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej. Nie tylko przepisy tam znajdziesz! Zapraszam do lekturyJ



Składniki:
  • 2 korzenie pietruszki
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • ½ laski wanilii
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szklanka czarnej porzeczki
  • ½ szklanki cukru


Przygotowanie: Pietruszkę obierz. Pokrój na mniejsze kawałki. Zalej mleczkiem kokosowym. Rozetnij pół laski wanilii. Wydrąż. Dodaj do mleka. Wrzuć również wydrążone części. Gotuj wszystko razem przez 20 minut (aż pietruszka będzie miękka). Wyjmij laski wanilii Zmiksuj.

Porzeczki umyj, usuń „ogonki”. Wrzuć do garnka, zasyp cukrem. Wlej odrobinę wody i zagotuj. Możesz przetrzeć przez sitko. Budyń wraz z musem przekładaj warstwami. Budyń piertuszkowo-waniliowy z musem z czarnej porzeczki gotowyJ Jedz i smakujJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...