Świeżutki, kolorowy numer Magazynu Aromat #8 Wiosna 2017 Lubelskiej
Blogosfery Kulinarnej dostępny już w sieci (klik). W środku zielono i słonecznie.
Pasty śniadaniowe, sposób na szpinak czy kasza jaglana na słodko lub wytrawnie.
Wielkanocne dania dla najmłodszych, jajko dookoła świata i przepisy na
wielkanocne babki. Coś dla zdrowia i urody, czyli bądź piękna na wiosnę. To
wszystko przy brzęku szkłaJ.
ZajrzyjJ Wiosennie i ciepło
zachęcam do lektury.
Tarta z czerwoną cebulą i serem feta-bardzo smaczna opozycja obiadowa, kolacyjna lub imprezowa. Czerwona cebula w postaci konfitury przełamanej octem balsamicznym, słona feta i czarne oliwki dopełniają smaku i koloru. Tarta z czerwoną cebulą i serem feta jest szybka w przygotowaniu w dodatku smakuje obłędnie J Przepis na tą niezwykłą tartę znalazłam w „Wysokich Obcasach” autor: Marta Gessler. Tak mi posmakowała ta tarta z czerwoną cebulą i fetą, że przepis zapisuję u siebie co by jeść i smakować ją częściej. Wam ją też smacznie polecam J Składniki: 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na małe kawałki 175 g czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Na oliwie, na wolnym ogniu podsmaż cebulę. Dodaj cukier, ocet balsamico i smaż ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będ
Komentarze
Prześlij komentarz