Najnowszy
numer Magazynu
Aromat #9 Lato 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik).
A w nim przepisy na gorące i słoneczne dni: rabarbar, piknikowe przysmaki czy letnie
zupy. Posiłki na wynos i słodkie historie. Zaproszenie na śniadanie do
jabłoniowego sadu. Woda niezbędna by żyć oraz coś mocniejszego, czyli bąbelki w
winem. A to nie wszystkoJ Zajrzyj
i sprawdź, co jeszcze tam dla Ciebie mamyJ Zachęcam
do lektury.
Tarta z czerwoną cebulą i serem feta-bardzo smaczna opozycja obiadowa, kolacyjna lub imprezowa. Czerwona cebula w postaci konfitury przełamanej octem balsamicznym, słona feta i czarne oliwki dopełniają smaku i koloru. Tarta z czerwoną cebulą i serem feta jest szybka w przygotowaniu w dodatku smakuje obłędnie J Przepis na tą niezwykłą tartę znalazłam w „Wysokich Obcasach” autor: Marta Gessler. Tak mi posmakowała ta tarta z czerwoną cebulą i fetą, że przepis zapisuję u siebie co by jeść i smakować ją częściej. Wam ją też smacznie polecam J Składniki: 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na małe kawałki 175 g czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Na oliwie, na wolnym ogniu podsmaż cebulę. Dodaj cukier, ocet balsamico i smaż ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będ
Komentarze
Prześlij komentarz