piątek, 9 czerwca 2017

Placki z cukinią i botwinką


To jedne z najsmaczniejszych placków, jakie jadłam. Cukinia z dodatkiem botwinki. SuperJ Brzdącowi i mi smakują bardzo, naszemu Tacie trochę mniej, ale zjadł. Później dopychając kanapką z kiełbasą, ale cóż taki urok zielonych plackówJ Spróbujecie sami czy Wam pasuje dodatek botwinki do placków z cukinii.



Składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • 1 garść botwinki
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki
  • sól, pieprz
  • kurkuma, zioła prowansalskie
  • olej rzepakowy

Przygotowanie: Cukinię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Botwinką poszatkuj. Cukinię odciśnij wraz z botwinką przełóż do miski. Wbij jajka, dodaj mąkę i przyprawy. Wymieszaj. Placki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Placki z cukinią i botwinką gotowe. Jedz i smakuj.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...