sałatka
pochodząca z Majorki
Przepis na tą cudowną pomidorowo-paprykową sałatkę podejrzałam na http://funandtaste.blogspot.com/.
Lekka, orzeźwiająca, szybka. Smakuje obłędnie bezpośrednio po przygotowaniu jak i na tzw. drugi dzień.
4 średniej wielkości pomidory
2 duże cebule
3 zielone papryki
oliwa z oliwek
czerwony ocet winny
sól
Przygotowanie: Cebulę posiekać.
Następnie posolić i podusić palcami lub nożem. Pomidory i paprykę pokroić w
kostkę. Warzywa ułożyć w salaterce warstwami:
cebula, pomidory, papryka. Skropić oliwą i octem. Smacznego J
Bardzo zdrowa i lekka przekąska :)
OdpowiedzUsuńPrzymierzałam się do zrobienia jej :)
OdpowiedzUsuńprosty przepis, ale z pewnością sałatka doskonała:)
OdpowiedzUsuńproste i smaczne :) tak jest najlepiej :)
OdpowiedzUsuń