środa, 16 kwietnia 2014

Jajka fetą i szpinakiem faszerowane



Jajka faszerowane fetą i szpinakiem to mój ostatni, bardzo smakowo udany eksperyment. Feta, żółtka, szpinak mrożony i czosnek –fajne, nieco słone jajka. Lubię smakować różne farsze do jajek: jajka jabłkiem faszerowane czy szyneczką. Jajka fetą i szpinakiem faszerowane na pewno przygotuję je na Wielkanocny Stół, wtedy zamierzam przystroić je kółkami z czarnych oliwekJ


Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 -5 krążków mrożonego szpinaku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • odrobina masła (najlepiej klarowanego)
  • 120 g fety
  • pieprz, sól
  • kilka kropel soku z cytryny

 Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szpinak włóż na rozgrzana patelnię, wrzuć trochę masła i przykryj. Gdy rozmarźnie, dodaj czosnek, sól i pieprz. Fetę pokrusz, dodaj szpinak i wymieszaj widelcem. Dodawaj kolejno żółtka. Skosztuj, przypraw do smaku pieprzem, sokiem z cytryną i ewentualnie solą. Farsz nakładaj do białkowych łódeczek. Ładnie udekoruj. Jedz i smakujJ


Jajka na Wielkanoc Lekka Wielkanoc Wielkanocne Smaki - edycja IV

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł, bardzo ładnie się prezentują
    Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na farsz! Moje smaki...

    OdpowiedzUsuń
  3. No niestety, za szpinakiem nie przepadam:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...