Świeżutki, kolorowy numer Magazynu Aromat #8 Wiosna 2017 Lubelskiej
Blogosfery Kulinarnej dostępny już w sieci (klik). W środku zielono i słonecznie.
Pasty śniadaniowe, sposób na szpinak czy kasza jaglana na słodko lub wytrawnie.
Wielkanocne dania dla najmłodszych, jajko dookoła świata i przepisy na
wielkanocne babki. Coś dla zdrowia i urody, czyli bądź piękna na wiosnę. To
wszystko przy brzęku szkłaJ.
ZajrzyjJ Wiosennie i ciepło
zachęcam do lektury.
Sałatka nicejską uwielbiam, również w wersji wiosennej. Mieszanka sałat, tuńczyk, jajo na twardo, ogórek i rzodkiewka. Sałatkę szykuję wieczorem, sos też osobno w słoiczku czeka. Rano zalewam nim sałatki przed spakowaniem do toreb. Zwykle szykuję dwa pudła sałatek: jeden dla mego M. a drugi dla mnie (on je bardzo ostatnio polubił J ) Och... jak ja lubię, gdy idąc do pracy (na szczęście to już piątek) niosę w torbie pudełko smakowitości. Składniki: 1 torba mix sałat 1 puszka tuńczyka w kawałkach 2-3 jajka ugotowane na twardo 1 krótki ogórek 4-5 rzodkiewek mała cebulka olej, oliwa olej lniany ocet winny sól, pieprz Przygotowanie: Na dno pudełek wrzuć sałatę. Dodaj tuńczyka. Pokrój cebulkę w półtalarki. Posól i dodaj do sałatek. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w plasterki. Dodaj do sałatki. Jajko pokrój na plasterki lub w ćwiartki. Posyp z wierzchu pieprzem. Wstaw do lodówki. Do słoiczka wlej oleje, oliwę i ocet winny. Posól i popieprz. Zakręć i...
Komentarze
Prześlij komentarz