sobota, 21 czerwca 2014

Bigos z młodej kapusty




Do przygotowania bigosu z młodej kapusty wystarczy: główka młodej kapusty, kawałek dobrej kiełbasy, zielony koperek pieprz i sól. Jakie to proste, a w smaku przepyszne. Po prostu jeść i smakowaćJ Na taki bigos z młodej kapusty czekam cały rok. Lubię taki bigos, w którym, kapusta jest taka chrupka, zielona z podsmażoną kiełbasą – pycha. Dobrze smakuje bezpośrednio po ugotowaniu ten bigos z młodej kapusty. Super smakuje również na drugi dzień. Nadaje się do zabrania do pracy, gdy do dyspozycji mamy mikrofalę. Wam też smacznie polecam bigos z młodej kapusty, zwłaszcza teraz, gdy temperatura za oknem nieco zelżałaJ

Składniki:
  • główka młodej kapusty
  • pętko kiełbasy
  • spory pęczek koperku
  • olej/masło klarowane
  • sól, pieprz



Przygotowanie: Poszatkuj kapustę. W garnku nastaw wodę, do drugiego wlej zimną wodę. Gdy w pierwszym garnku woda zacznie wrzeć zanurz kapustę na 2-3 minuty, szybko odcedź i szybko włóż do zimnej wody (możesz to zrobić za pomocą sitka będzie łatwiej). Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. W garnku rozpuść tłuszcz, wrzuć kapustę, dodaj kiełbasę i wymieszaj. Chwilę przesmaż. Dodaj posiekany koperek. Przypraw do smaku, skosztuj, jedz i smakujJ


Przysmaki dla taty 4 Lato w pełni! Przysmaki dla taty 4 Wymagająca dieta

4 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie, śliczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmniam! coś pysznego! jestem na TAK!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem dlaczego, ale ja bigos tylko lubię z młodej kapusty, innych od dziecka nie smakuje, może kwestia nawyków z dzieciństwa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się,że trafiłam w Twoje smaki:) Smacznie polecam i dziękuję:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...