Do przygotowania bigosu z młodej
kapusty wystarczy: główka młodej kapusty, kawałek dobrej kiełbasy, zielony koperek
pieprz i sól. Jakie to proste, a w smaku przepyszne. Po prostu jeść i smakowaćJ Na taki bigos z młodej kapusty czekam cały rok. Lubię taki bigos,
w którym, kapusta jest taka chrupka, zielona z podsmażoną kiełbasą – pycha.
Dobrze smakuje bezpośrednio po ugotowaniu ten bigos z młodej kapusty. Super smakuje również
na drugi dzień. Nadaje się do zabrania do pracy, gdy do dyspozycji mamy mikrofalę.
Wam też smacznie polecam bigos z młodej kapusty, zwłaszcza teraz, gdy temperatura
za oknem nieco zelżałaJ
Składniki:
- główka młodej kapusty
- pętko kiełbasy
- spory pęczek koperku
- olej/masło klarowane
- sól, pieprz
Przygotowanie: Poszatkuj kapustę. W garnku nastaw wodę, do
drugiego wlej zimną wodę. Gdy w pierwszym garnku woda zacznie wrzeć zanurz
kapustę na 2-3 minuty, szybko odcedź i szybko włóż do zimnej wody (możesz to
zrobić za pomocą sitka będzie łatwiej). Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. W garnku rozpuść tłuszcz, wrzuć kapustę, dodaj kiełbasę i wymieszaj. Chwilę przesmaż. Dodaj posiekany
koperek. Przypraw do smaku, skosztuj, jedz i smakujJ
Wygląda apetycznie, śliczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńmmmniam! coś pysznego! jestem na TAK!
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego, ale ja bigos tylko lubię z młodej kapusty, innych od dziecka nie smakuje, może kwestia nawyków z dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńCieszę się,że trafiłam w Twoje smaki:) Smacznie polecam i dziękuję:)
Usuń