Walentynkowy deser- dla dwojga
jeden. W końcu Walentynki już w sobotę, więc słodko na pewno być musi. Serce
dwukolorowe: czerwone –truskawkowe i białe- kokosowe. Smaki świetnie się
uzupełniają. Wszystkim słodkim, szczególnie zakochanym smakoszom polecamJ
Składniki:
- ¼ litra mrożonych truskawek
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 łyżka cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
Przygotowanie: Truskawki zmiksuj w blenderze dzbankowym.
Dodaj cukier do smaku. Żelatynę namocz w 2 łyżkach wody, tak by spęczniała. Truskawki
przelej do rondelka, podgrzej i rozpuść żelatynę. Przelej do foremki.
Po min. pół godzinie mleczko
kokosowe przelej do rondelka. Wymieszaj z cukrem pudrem. Żelatynę 1 łyżeczkę
namocz w 1 łyżce wody, by spęczniała. Dodaj do mleczka. Podgrzej i rozpuść.
Gdy mleczko nieco przestygnie dodaj wiórki i wymieszaj. Gdy czerwona,
truskawkowa masa zwiąże, wyłóż na nią masę kokosową. Wstaw do lodówki by
wszystko stężało. Jedz i smakujJ
Proste a genialne :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://hopeinmusichim.blogspot.com/
Odwiedziłam, fajny pomysł:)
UsuńSmacznie! ;)
OdpowiedzUsuńFenomenalnie wygląda, słodko ;)
OdpowiedzUsuńSłodko dziękuję:)
Usuńmniam!:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń