piątek, 26 czerwca 2015

Aromatyczny Truskawkowy Pudding Jaglany



Truskawkowy pudding jaglany- przepis pochodzi z Aromatu- Magazynu Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej (str. 31)Klik - łatwy, bezglutenowy, szybki deser. A truskawki królują ostatnio na bloguJ Do puddingu wystarczy wziąć truskawki, kaszę jaglaną oraz borówki lub jagody. Kwaśne truskawki możemy dosłodzić miodem/stewią/brązowym cukrem. SmacznegoJ A w Aromacie znajdziecie przepisy na inne letnie smakołyki i nie tylkoJ Zapraszam do lektury:)



Składniki:
  • 0,5 kg truskawek
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 125 g borówek/ jagód



Przygotowanie: Truskawki i kaszę jaglaną zmiksuj w blenderze. Skosztuj, ewentualnie posłódź do smaku. Połowę borówek/jagód wrzuć na dno szklanek. Wlej truskawkowy pudding. Drugą połową borówek/jagód udekoruj wierzch. Gotowe. Jedz i smakujJ

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...