środa, 10 czerwca 2015

Muffiny z truskawkami bez…..




Muffiny, truskawkowe muffiny- sezon truskawkowy już czas najwyższy rozpocząć. Na blogu, na słodko również. Muffiny z truskawkami bez użycia glutenu, mleka i jajek. Kolejny bardzo smaczny, tym razem truskawkowy wypiek. Dla wszystkich tych, co nie mogą lub po prostu nie chcą. Na truskawki czekam cały rok, a jak już są to mogę je jeść na okrągło. Również pod postacią słodkich, letnich muffin. Wanilia i truskawki sprawiają, że niesamowicie pachną i smakują. Może skusisz się na jednąJ  


Ten przepis pochodzi z AROMAT-  Magazyn Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej  KLIK- to nasz pierwszy numer. Znajdziesz tam dużo więcej letnich przepisów i nie tylkoJ PolecamJ


Składniki na 12 sztuk:
  • 2 dojrzałe banany
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • szklanka (250ml) ugotowanej kaszy jaglanej
  • szklanka (250 ml)mąki ryżowej
  • ½  szklanki oleju rzepakowego
  • 2  garści świeżych truskawek
  • 1 łyżeczka sody/proszku do pieczenia
  • ½ laski wanilii
  • szczypta soli


Przygotowanie: Banany rozgnieć widelcem. Utrzyj je z cukrem, wlej olej i wymieszaj. Dodaj ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z solą i sodą/proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszaj. Dodaj ziarnka wanilii i pokrojone truskawki. Ciasto nakładaj łyżką do blachy wyłożonej papilotkami. Piecz w temperaturze 180° przez 20-25 minut. Jedz i smakuj!!! Nie zapomnij zajrzeć tu klikJ



zBLOGowani.pl
Milion Smaków Truskawek - druga edycja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...