sobota, 30 stycznia 2016

Konkurs –kulinarna frajda- przypomnienie


  
Przypominam o trwającym (do 04.02.2016) na blogu konkursie- kulinarna frajda-przepisy blogerów. Mam do rozdania 3 książki „Smakowita Pajda to kulinarna frajda” – przepisy blogerów kulinarnych.  To zbiór bardzo apetycznych przepisów blogerów kulinarnych podzielonych na cztery kategorie: mały głód, codzienny obiad, szczególne okazje oraz na wynos. 

Pytanie konkursowe brzmi:, 


Jaką karnawałową przekąskę/przystawkę lubisz najbardziej? 
I jak ją przyrządzasz?


Dozwolone są wszelkie formy prezentacji. Może być to przekąska/przystawka na zimno, ciepło, na tzw. jeden kęs lub na więcejJ Na Wasze zgłoszenia czekam w komentarzach lub na maila  jedzismakuj@gmail.com

Szczegóły i regulamin konkursu znajdziesz tu (klik)

1 komentarz:

  1. O świetna książka, wspaniale byłoby ją wygrać, może moje ciasteczka z białym winem pokonają konkurencję:
    Składniki:
    - 250g mąki
    - 100 g cukru
    - 80 ml oliwy extra virgin (ja użyłam oleju rzepakowego)
    - 80 ml białego wina (moje było półsłodkie)
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli

    Sposób przygotowania: W dużej misce mieszamy wszystkie składniki do czasu aż powstanie miękka jednolita masa. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rolujemy je na kształt hmmnm "długiej gąsienicy" i zaplatamy precelki. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C na funkcji góra- dół około 15-20 minut, ciasteczka mają się tylko lekko podpiec. Jeszcze gorące ciasteczka obtaczamy w cukrze :)

    Nie umiem wkleić obrazka ale jest on dostępny na stronie http://pierunskiemaszkety.blogspot.com/2016/01/woskie-ciasteczka-z-biaym-winem.html#more

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...