Dyniowa zupa tym razem z dodatkiem
papryczki chili. Smaki jesienne, rozgrzewające , kolor niesamowity odstraszy
wszystkie duchy, jakie by miały chęć nas dziś nawiedzićJ Smacznego Halloween wszystkim życzęJ
Składniki:
·
1,5 litra bulionu warzywnego
·
2,5 kg dyni
·
1 cebula
·
1 puszka pomidorów bez skórki
·
1 papryczka chili
·
olej
·
pieprz, sól
·
pestki dyni i siemienia lnianego
Przygotowanie: Dynię
obierz i pokrój na kawałki. Cebule obierz pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w
garnku, wrzuć cebule i ja zeszklij. Dodaj pokrojoną dynię i chwilę smaż. Zalej
bulionem (tak by dynia była przykryta) gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj
pomidory wymieszaj. Teraz wszystko zmiksuj. Dodaj posiekaną papryczkę chili,
wymieszaj skosztuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej do miseczki i posyp
prażonymi pestkami dyni i lnu. Jedz i smakujJ
uwielbiam!
OdpowiedzUsuń