czwartek, 31 października 2013

Pikantna zupa dyniowa


Dyniowa zupa tym razem z dodatkiem papryczki chili. Smaki jesienne, rozgrzewające , kolor niesamowity odstraszy wszystkie duchy, jakie by miały chęć nas dziś nawiedzićJ   Smacznego Halloween wszystkim życzęJ


Składniki:

·        1,5 litra bulionu warzywnego
·        2,5 kg dyni
·        1 cebula
·        1 puszka pomidorów bez skórki
·        1 papryczka chili
·        olej
·        pieprz, sól
      ·        pestki dyni i siemienia lnianego


Przygotowanie: Dynię obierz i pokrój na kawałki. Cebule obierz pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w garnku, wrzuć cebule i ja zeszklij. Dodaj pokrojoną dynię i chwilę smaż. Zalej bulionem (tak by dynia była przykryta) gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj pomidory wymieszaj. Teraz wszystko zmiksuj. Dodaj posiekaną papryczkę chili, wymieszaj skosztuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej do miseczki i posyp prażonymi pestkami dyni i lnu. Jedz i smakujJ


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...