czwartek, 9 sierpnia 2012

Gulasz z patelni


Jest to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Podsmażone ziemniaki z kiełbasą, oliwkami, czosnkiem, przyprawami i ziołami smakują pysznie. 


Proporcje można zmieniać według uznania. Przygotowuję je jako danie obiadowe lub kolacyjne. Na spotkanie z przyjaciółmi, do piwka rewelacja!!!


Składniki:

6-7 ugotowanych ziemniaków
20 dag kiełbasy, np.: swojskiej
garść oliwek
2 ząbki czosnku
zioła świeże lub suszone,
sól ,pieprz
oliwa

Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w kostkę lub pół-plasterki. Podsmażyć. Czosnek rozgnieść lub drobno pokroić. Wrzucić na patelnię. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy. Mieszać od czasu do czasu. Dodać pokrojone w kółeczka oliwki. Dodać porawne zioła (np.:bazylia, tymianek, czy oregano). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. 
Podawać z ogórkiem kiszonym i ew. ketchupem. Smacznego J


3 komentarze:

  1. Bardzo smakowicie to wygląda. Super pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ziemniaki i kiełba .... dobre żarcie dla każdego faceta ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Obłędne danie! Uwielbiam takie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...