poniedziałek, 21 lipca 2014

Brązowy ryż z chili i z kolendrą



Brązowy ryż z chili i z kolendrą to bardzo smaczna propozycja kolację ( w taki dzień upalny jak dziś), bądź na obiad czy posiłek w pracy. Wystarczy ugotować ryż (najlepiej brązowy). Na patelni przysmażyć cebulkę, papryczkę chili. Następnie dodać ryż i posypać świeżą kolendrą. Ta świeża kolendra nadaje wyjątkowego smaku. Tylko jeść i smakować pozostajeJ

Składniki:
  • 100 g brązowego ryżu
  • 1 młoda cebulka
  • ½ czerwonej papryczki chili
  • gałązki świeżej kolendry
  • olej/oliwa
  • pieprz, sól



Przygotowanie: Brązowy ryż gotuj przez 30-35 minut w osolonej wrzącej wodzie. Cebulę pokrój kostkę, papryczkę drobno posiekaj (ilość zależy od pikantności, jaką chcesz uzyskać). Na patelni wlej olej/oliwę, następnie wrzuć cebulę i papryczkę chili. Przesmaż chwilę. Dodaj ugotowany ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj posiekane/porwane listki kolendry. Ponownie wszystko wymieszaj. Skosztuj ewentualnie dopraw solą, pieprzem do smaku. Nałóż, jedz i smakuj:)


Wymagająca dieta na wakacjach

1 komentarz:

  1. Ale pysznie wygląda! :) Jesteś z Lublina może?:) Jeśli tak to witam koleżankę po fachu :):)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...