Szyneczkowe zawijańce- pyszna
przekąska: suszona śliwka i orzech włoski owinięty plastrem wędzonej szyneczki.
Nie chwaląc się była to najsmaczniejsza przekąska minionego Sylwestra. Można
podawać ją na ciepło lub zimno. Szybka w przygotowaniu, łatwa do przewiezienia,
jeśli udajemy się na imprezę typu „koszyczkową”. Wspaniała propozycja na
zaczynający się karnawał. Wam też te szyneczkowe zawijańce smacznie polecamJ
Składniki: na 20 szt.
- 10 plastrów wędzonej szynki (u mnie Szwarcwaldzka)
- 150 g suszonych śliwek
- orzechy włoskie
- wykałaczki
Przygotowanie: Każdy plaster szynki przekrój na pół. Na
środku połóż śliwkę i połówkę lub ćwiartkę orzecha włoskiego. Owiń je szynką,
przekłuj wykałaczką w celu wzmocnienia. Szyneczkowe zawijańce układaj na blasze
wyścieloną folia aluminiową. Piecz w temperaturze 180 ºC przez 5 minut. Jedz i smakujJ
Komentarze
Prześlij komentarz