wtorek, 6 stycznia 2015

Szyneczkowe zawijańce



Szyneczkowe zawijańce- pyszna przekąska: suszona śliwka i orzech włoski owinięty plastrem wędzonej szyneczki. Nie chwaląc się była to najsmaczniejsza przekąska minionego Sylwestra. Można podawać ją na ciepło lub zimno. Szybka w przygotowaniu, łatwa do przewiezienia, jeśli udajemy się na imprezę typu „koszyczkową”. Wspaniała propozycja na zaczynający się karnawał. Wam też te szyneczkowe zawijańce smacznie polecamJ


Składniki: na 20 szt.

  • 10 plastrów wędzonej szynki (u mnie Szwarcwaldzka)
  • 150 g suszonych śliwek
  • orzechy włoskie
  • wykałaczki



Przygotowanie: Każdy plaster szynki przekrój na pół. Na środku połóż śliwkę i połówkę lub ćwiartkę orzecha włoskiego. Owiń je szynką, przekłuj wykałaczką w celu wzmocnienia. Szyneczkowe zawijańce układaj na blasze wyścieloną folia aluminiową. Piecz w temperaturze 180 ºC  przez 5 minut. Jedz i smakujJ


Przekąski Sylwestrowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...