Zakochany truskawkowy pudding
jaglany. Zakochany, bo już całkiem niedługo ten zakochany dzień. Truskawkowy,
bo pełen truskawek, pudding- to tu miałam największy problem- nazwać gęsty
koktajl to jakoś za długo, budyń- to nie do końca dobrze brzmi. Tak czy siak
dziś propozycja, na truskawkowy deser, z kaszą jaglaną, mango i orzechami włoskimi. Propozycja w sam raz na: zdrowy, smaczny i kolorowy deser dla zakochanychJ PrawdaJ
Składniki: na 2 porcje
- truskawki mrożone (pudełko po litrowych lodach)
- 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 mango
- prażone orzechy włoskie
Przygotowanie: Rozmrożone truskawki
(najlepiej dzień wcześniej wstaw je do lodówki, aby powoli rozmarzły) i kaszę
jaglaną zmiksuj w blenderze dzbankowym. Przelej do szklaneczek Mango umyj i
pokrój w kostkę. Połowę pokrojonego mango wrzuć do szklanek, delikatnie zamieszaj.
Druga połową pokrojonego mango udekoruj wierzch. Posyp uprażonymi orzechami lub
startą czekoladą. Jedz i smakujJ
ohhh ale bym zjadła :)))))
OdpowiedzUsuńTo zapraszam, zrobię ponownie:)
UsuńWspaniały przepis:) Wspomnienie lata
OdpowiedzUsuńto takie miłe w środku (nie) zimy:) polecam i smacznie dziękuję:)
Usuń