sobota, 24 stycznia 2015

Zakochany Truskawkowy Pudding Jaglany



Zakochany truskawkowy pudding jaglany. Zakochany, bo już całkiem niedługo ten zakochany dzień. Truskawkowy, bo pełen truskawek, pudding- to tu miałam największy problem- nazwać gęsty koktajl to jakoś za długo, budyń- to nie do końca dobrze brzmi. Tak czy siak dziś propozycja, na truskawkowy deser, z kaszą jaglaną, mango i orzechami włoskimi. Propozycja w sam raz na: zdrowy, smaczny i kolorowy deser dla zakochanychJ PrawdaJ


Składniki: na 2 porcje

  • truskawki mrożone (pudełko po litrowych lodach)
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 mango
  • prażone orzechy włoskie

Przygotowanie: Rozmrożone truskawki (najlepiej dzień wcześniej wstaw je do lodówki, aby powoli rozmarzły) i kaszę jaglaną zmiksuj w blenderze dzbankowym. Przelej do szklaneczek Mango umyj i pokrój w kostkę. Połowę pokrojonego mango wrzuć do szklanek, delikatnie zamieszaj. Druga połową pokrojonego mango udekoruj wierzch. Posyp uprażonymi orzechami lub startą czekoladą. Jedz i smakujJ



Walentynkowe menu

4 komentarze:

  1. Wspaniały przepis:) Wspomnienie lata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to takie miłe w środku (nie) zimy:) polecam i smacznie dziękuję:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...