wtorek, 3 listopada 2015

Indyk w sosie żurawinowo-kokosowym



Indyk w sosie żurawinowo-kokosowym powstał z potrzeby posprzątania lodówkiJ I tak o to udało mi się, przyrządzić pyszne danie obiadowe. Filet z indyka, czerwona cebula, żurawina i mleko kokosowe. Podany z ryżem, najlepiej brązowym, smakuje wybornie. Aromatycznie przyprawioneJ Rozgrzewające danieJ Tylko jeść i smakować pozostajeJ



Składniki:
  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 1 większa czerwona cebula
  • 100g żurawiny
  • 400 ml mleka kokosowego
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz, imbir, curry, garam masala


Przygotowanie: Filet z indyka pokrój w paseczki. Cebulę pokrój w kostkę. 
W garnku o grubszym dnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę. Podsmaż. Dodaj indyka. Przypraw i zamieszaj. Wlej mleko kokosowe. Dodaj żurawinę. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Skosztuj i przypraw do smaku. Indyk w sosie żurawinowo-kokosowym gotowy. Podawaj z ryżem. Jedz i smakujJ


1 komentarz:

  1. Smakowite danie.polecam z ryżem uncle bens.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...