Indyk w sosie żurawinowo-kokosowym powstał
z potrzeby posprzątania lodówkiJ I tak o
to udało mi się, przyrządzić pyszne danie obiadowe. Filet z indyka, czerwona cebula, żurawina i
mleko kokosowe. Podany z ryżem, najlepiej brązowym, smakuje wybornie. Aromatycznie
przyprawioneJ
Rozgrzewające danieJ Tylko
jeść i smakować pozostajeJ
Składniki:
- 0,5 kg piersi z indyka
- 1 większa czerwona cebula
- 100g żurawiny
- 400 ml mleka kokosowego
- olej rzepakowy
- sól, pieprz, imbir, curry, garam masala
Przygotowanie: Filet z indyka
pokrój w paseczki. Cebulę pokrój w kostkę.
W garnku o grubszym dnie rozgrzej
olej. Wrzuć cebulę. Podsmaż. Dodaj indyka. Przypraw i zamieszaj. Wlej mleko kokosowe. Dodaj
żurawinę. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Skosztuj i przypraw do smaku. Indyk w sosie żurawinowo-kokosowym
gotowy. Podawaj z ryżem. Jedz i smakujJ
Smakowite danie.polecam z ryżem uncle bens.
OdpowiedzUsuń