Marchewki z czosnkiem pieczone podane na ciepło. Pycha.
Marchewki polane olejem wymieszanym z rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem solą
i pieprzem. Można też dodać miód i sok z cytryny. Słodki smak marchewek doprawiony pikantnym sosem. Połączenie genialne w smaku. Bardzo dobra przystawka lub dopełnienie
obiadowego dania. Szybkie w przygotowaniu i efektowne. Smacznie polecamJ
Składniki:
- 8-10 marchewek
- 4-5 łyżek oleju rzepakowego
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz czarny
- suszony tymianek
- ew. miód i sok z cytryny
Przygotowanie: Marchewki umyj i oskrob. Większe
i grubsze przekrój na pół. Ułóż w formie do zapiekania. Wlej olej do miseczki.
Rozgnieć czosnek. Dodaj do oleju. Przypraw do smaku. Sosem polej marchewki.
Piecz 25 minut w temperaturze 170 ºC. Marchewki
z czosnkiem pieczone gotowe. Jedz i smakujJ
wspaniały dodatek do obiadu!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie marchewke, ciekawy pomysl :-)
OdpowiedzUsuń